Ajeg Budaya Bali, Pemerintah Desa Tajun Ngawit Margiang Intruksi Gubernur

11 Oktober 2018 10:29:15 WITA

Pinaka utsaha ngajegang budaya, basa, aksara, miwah sastra Bali, Gubernur Bali, Dr. Ir. I Wayan Koster, M.M., Intruksi Gubernur Bali Nomor 2331 Tahun 2018. Majalaran intruksi Gubernur Bali Nomor 2331 Tahun 2018 taler kamedalang Pergub Nomor 79 Tahun 2018 indik pamigunan busana Adat Bali miwah Pergub Nomor 80 Tahun 2018 indik pamigunan basa, aksara, dan sastra Bali.

Manut Intruksi Gubernur taler Pergub sane sampun kamedalang lembaga pemerintahan, lembaga pendidikan, miwah lembaga-lembaga swasta sajebag Bali mangda nyabran rahina Wraspati, Purnama, Tilem, hari jadi Provinsi Bali, miwah Kabupaten/Kota ngangge busana Adat Bali miwah basa Bali.

Ring Pergub katelatarang basa Bali kanggen sarana mabebaosan (komunikasi) sajeroning kahuripan kulawarga Bali, saluiring parikrama Agama Hindu, Adat, miwah Budaya Bali. Basa Bali taler mangda kanggen sarana komunikasi ring lembaga pemerintahan miwah swasta. Plang wastan kantor taler mangde kasurat dwi aksara. Aksara Bali mangda kagenahang utawi kasurat ring luhur aksara latin.

Rahina mangkin Wraspati Pasah Watugunung, tanggal 11 Oktober 2018, sinarengan sajebag Bali kamargiang ring lembaga pemerintahan, lembaga pendidikan, miwah lembaga swasta.

Dumogi sangkaning Pergub punika budaya Bali inggihan busana, basa, aksara, miwah sastra Bali sayan ajeg.

Komentar atas Ajeg Budaya Bali, Pemerintah Desa Tajun Ngawit Margiang Intruksi Gubernur